Новини

Українські композитори отримали премію на італійському фестивалі Social World Film Festival

Композитори отримали нагороду за найкращу музику до фільму

Композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко отримали премію за саундтрек до українського фільму «Мати Апостолів» Зази Буадзе.

Про це повідомляє LB.

Social World Film Festival це кінофестиваль, який щорічно проводиться у Віко Екуенсе (узбережжя Сорренто, Італія) Італійською кінофабрикою APS. Фільм Зази Буадзе був номінований в 8 категоріях, серед яких найкращий фільм, найкращий режисер та найкращий актор/акторка.

Окрім нагороди на кращу музику до фільму, стрічка «Мати Апостолів» отримала «Спеціальну відзнаку професійного жюрі».

Роман Григорів та Ілля Разумейко – українські композитори, що праацюють у сфері кіно-музики. Їх музику можна почути у фільмах «Історія зимового саду» та «Свято Хризантем» Семена Мозгового, «Екс» Сергія Лисенка, «Небо парасольки» Зази Буадзе, «Міф» Леоніда Кантера. Композитори є лауреатами Національної премії України ім. Т.Г. Шевченко за оперу-реквієм «ЙОВ» (2020, спільно з Владом Троїцьким). Також вони – засновники лабораторії сучасної опери Opera aperta.

Довідка

«Мати Апостолів» – військова драма 2020 року.

Головні ролі в фільмі виконали Наталія Половинка, Богдан Бенюк, Олександр Пожарський. За сюжетом, у пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованими територіями Донбасу, мати опиняється в абсолютно чужому та агресивному світі.  Під час пошуків головна героїня зустрічає матір проросійського бойовика. Фільм-драма присвячений матерям, діти яких загнули на війні, захищаючи Україну.

 

Коментарі