Новини

Третя «бронза» на Олімпіаді: Олена Костевич і Олег Омельчук вибороли медалі у кульовій стрільбі

Українська змішана пара зі стрільби з пневматичного пістолета (дистанція 10 м) Олена Костевич і Олег Омельчук вибороли «бронзу» Олімпійських ігор у Токіо.

Фото: Associated Press

Українці Костевич і Омельчук виступили у змішаному командному змаганні у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів. У боротьбі за бронзові медалі зустрілися з парою із Сербії – Зорана Арунович / Дамір Мікеч. Упродовж усього матчу команди наздоганяли одна одну і зрівнювали рахунок, але наприкінці українці вирвалися вперед. У вирішальній серії пострілів пара здобула перемогу в боротьбі за бронзові медалі на Олімпіаді в Токіо, набравши 16 переможних балів і виграла з рахунком 16:12.

У бліцінтерв’ю пресслужбі НОК Олена розповіла, що ця медаль рівнозначна «золотій»:

 «Ми довго і наполегливо йшли до цієї нагороди. Сьогодні все ж був нелегкий день – успіх змінював невдачу і навпаки. Олег – великий молодець, і ця нагорода для нас дуже цінна».

Костевич стала першою спортсменкою, яка несла прапор України на Олімпійських іграх, а після цього змогла завоювати нагороду. На попередніх шести літніх і семи зимових Олімпіадах прапороносці України завжди поверталися додому без медалей.

«Казали, що прапороносець не може здобути медаль. Я ніколи не вірила в це. Мала за велику честь нести прапор своєї держави і щаслива, що нам вдалося вибороти медаль для країни», – каже спортсменка.

Перше місце у змішаному командному змаганні у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів посіли спортсмени з Китаю, друге — з ОКР.

Коментарі