Новини

Чернівецька область долучилася до туристичного проєкту «DNISTER CANYON»: що це означає

Завдяки проєкту громади отримають можливість додатково залучати кошти державного бюджету.

Архівне фото

Громади з Чернівецької, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей реалізовуватимуть спільний проєкт «DNISTER CANYON», у рамках якого будуть розвивати туристичний потенціал.

Як повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та регіонів України, учасники вже зареєстрували договір про міжмуніципальне співробітництво.

Завдяки «DNISTER CANYON» громади, які розташовані на його територіях, отримають можливість додатково залучати кошти державного бюджету, співпрацювати з міжнародними фінансовими організаціями та брати участь у проєктах Європейського Союзу.

Реалізовувати цей проєкт будуть 33 громади.

Вам буде цікаво: Круїз Дністром. На Буковині відкрили новий туристичний маршрут. Репортаж

«Дністровський каньйон визнано одним із чудес України. На жаль, на його територіях є низка проблем: застаріла або взагалі відсутня туристична інфраструктура, неналежний стан екосистем тощо. І я безмежно радий, що 33 громади проявили ініціативу та розробили проєкт, який подарує друге дихання цьому особливому місцю. Цей проєкт у фокусі уваги уряду і зокрема Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. «DNISTER CANYON» — це гарний приклад переваг децентралізації», — зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Його заступник В’ячеслав Негода додав, що наразі громадам потрібно виконати організаційну частину. Зокрема внести напрямок розвитку Дністровського каньйону до стратегій розвитку територіальних громад та областей.

Раніше ми писали про те, що уряд спростив умови участи територіальних громад у пілотному проєкті «Розвиток соціальних послуг». Кожна громада зможе взяти участь та отримати до 2 млн грн на рік на розвиток соціальних послуг.

Коментарі