Новини

В Україні провакцинували понад 3 мільйони людей: скільки буковинців

Всі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні – схвалені ВООЗ для екстреного застосування.

Усього з початку кампанії з вакцинації в Україні провели 4 763 443 щеплення. Так, провакцинували 3 060 561 особу, з них отримали першу дозу – 3 060 559 людей, а завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 1 702 884 особи (із них 2 людини отримали першу дозу за кордоном).

Такі дані оприлюднило МОЗ.

«Вакцинацію здійснювали силами 272 мобільних бригад з імунізації, 741 пункту щеплень і 501 центру вакцинації», – мовиться у повідомленні.

Найбільшу кількість щеплень за весь період вакцинальної кампанії провели у Києві – 712 461 щеплення.  До речі, на Буковині від початку вакцинації щепилися вже 80 524 рази. Зокрема понад 53 тисячі людей отримали першу дозу, а другу застосували майже 27 тисяч буковинців. Такі показники є найнижчими серед усіх областей. 

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Зараз щепитися проти COVID-19 можуть усі охочі віком від 18 років. При цьому пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями. Серед пріоритетних груп залишаються також медики, освітяни, соціальні працівники та військові, які контактують з великою кількістю людей. 

Всі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні – схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні. В Україні щеплять такими препаратами:

– AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield);

– Coronavac/Sinovac-Biotech;

– Comirnaty/Pfizer-BioNTech;

– Spikevax/Moderna.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні відбувається силами мобільних бригад з імунізації, пунктів щеплень та центрів масової вакцинації. Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплень шукайте за посиланням: https://bit.ly/3AS5IKP

 

Коментарі