Новини

Замість Авакова: Монастирський погодився на пропозицію очолити МВС

Голосування за відставку Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова відбудеться у четвер, 15 липня.

Фото Олександра Гончарова, Апостроф

Чинний голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльности Денис Монастирський погодився на пропозицію очолити Міністерство внутрішніх справ замість Авакова, який 13 липня подав у відставку.

Про це сам Монастирський повідомив після засідання фракції «Слуга народу», на якому обговорювали відставку Арсена Авакова та призначення нового глави МВС, передає Укрінформ.

«Я ухвалив найскладніше рішення в своєму житті. Відповісти «так» на пропозицію Президента очолити Міністерство внутрішніх справ. Я розумію, на яку жертву йду як людина, як політик, але я зробив цей вибір і буду претендувати на цю посаду», — заявив Монастирський.

Голосування за відставку Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова відбудеться у четвер, 15 липня. А призначення кандидата на посаду нового міністра Дениса Монастирського — у п’ятницю.

Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія за підсумками засідання фракції.

«Сьогодні надійшла заява Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за власним бажанням, вона вже зареєстрована у Верховній Раді. 14 липня відбудеться комітет правоохоронний. Цю заяву розглянуть і потім рекомендуватимуть на ухвалення рішення Верховній Раді. В четвер першим питанням зранку це рішення буде ухвалено», — зазначив Арахамія.

За його словами, якщо Рада звільнить Авакова в четвер, тоді о 12:00 в перерві засідання ВР фракція «Слуга народу» проведе зібрання. На ньому депутати повинні проголосувати за висування кандидатури Монастирського на посаду очільника МВС.

«Зберемо всі необхідні підписи та документи, надішлемо до Прем’єр-міністра. Прем’єр-міністр подасть того ж дня, в четвер, на Голову Верховної Ради (подання про призначення Монастирського, – ред.) і потім, уже в п’ятницю, ми зможемо після години запитань до уряду голосувати за пана Монастирського», — розповів Арахамія.

Крім того, голова фракції зазначив, що інших кадрових питань на засіданні фракції не розглядали. Та додав, що Аваков не був присутній на цьому зібранні.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада відправила у відставку трьох міністрів.

Коментарі