Новини

Без рушників та м’яких іграшок: МОЗ оновило вимоги до закладів дитячого відпочинку

Перебування батьків у закладі дозволяється з метою захисту прав дитини за умови використання засобів індивідуального захисту.

Міністерство охорони здоров’я оновило протиепідемічні вимоги до закладів дитячого оздоровлення та відпочинку на період карантину.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у постанові головного державного санітарного лікаря №5 від 8 червня 2021 року.

Зокрема, рекомендується приймати до закладу оздоровлення та відпочинку дітей, які проживають у межах регіону, де такий заклад розташований.

Транспортування дітей до закладу повинне здійснюватися організованими групами, автомобільним чи залізничним транспортом. Водночас допускається транспортування дітей батьками власним автомобільним транспортом.

Перед посадкою до транспорту всі члени групи, в тому числі супроводжуючі особи, повинні пройти температурний скринінг. Люди, у яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 градуса або ознаки респіраторних захворювань, до посадки не допускатимуться.

Вхід та перебування батьків у закладі дозволяється з метою захисту прав дитини та реалізація ними прав, передбачених законодавством, за умови використання засобів індивідуального захисту.

На період карантину у закладі дитячого оздоровлення та відпочинку забороняється: використання багаторазових (тканинних) рушників після миття рук; використання м’яких (м’яконабивних) іграшок; проведення батьківських днів (відвідування дитини); проведення масових заходів у закритих приміщеннях та заходів за участі запрошених осіб.

Коментарі