Без категорії

У Нігерії заборонили Twitter і каратимуть за його використання

Влада заблокувала соцмережу на території країни, а тим, хто вирішить заходити через VPN, загрожують наслідки.

Фото Brett Jordan, unsplash.com

Генеральний прокурор і міністр юстиції Нігерії Абубакар Маламі наказав притягати до відповідальності порушників заборони на використання Twitter у країні.

Про це пише нігерійська The Daily Post.

Заборона, накладена урядом, набула чинності в суботу, 5 червня, проте жителі Нігерії почали користуватися VPN, щоб обходити блокування платформи.

Маламі закликав владу серйозно зайнятися судовим переслідуванням порушників. Прес-служба міністра повідомляє, що прокуратурі у співпраці з Міністерством комунікацій та іншими відповідальними відомствами слід почати негайно притягати порушників до відповідальності.

Блокування Twitter у Нігерії

Нігерійська влада на невизначений термін заблокувала Twitter на території країни. Своє рішення вона пояснила тим, що платформа нібито використовується для підриву існування Нігерії.

При цьому таке рішення з’явилося після того, як Twitter видалив твіт президента Нігерії Мухаммаду Бухарі, де згадувалася громадянська війна 1967-1970 років і у зв’язку з нещодавніми заворушеннями у країні йшлося про те, як поводитися з “тими, хто погано себе веде сьогодні”.

«Багато хто з тих, хто сьогодні погано поводиться, занадто молоді, щоб усвідомлювати руйнування і загибель людей під час громадянської війни в Нігерії. Ті з нас, хто провів 30 місяців у полях, хто пройшов через війну, звертатиметься до них тією мовою, яку вони розуміють», – цитує BBC твіт президента.

У Twitter заявили, що публікація порушує правила соціальної мережі й власник облікового запису повинен видалити твіт, провівши при цьому 12 годин у режимі лише читання.

Влада країни розцінює такий крок Twitter як несправедливий.

 

Коментарі