Новини

До 51 тисячі гривень: Верховна Рада підвищила штрафи за перевантажені автомобілі

Зокрема, за перевезення пасажирів та вантажів без потрібних документів передбачили штраф 17 000 грн.

Фото Sander Yigin, unsplash.com

Сьогодні, 3 червня, Верховна Рада на засіданні ухвалила законопроєкт №3742 у другому читанні та у цілому. Він є одним із двох основних документів для повноцінного запуску системи габаритно-вагового контролю.

Закон підтримали 280 нардепів.

Передбачають законодавчо закріпити можливість автоматичної фіксації порушень, пов’язаних із відсутністю документів у разі перевищення вагових або габаритних обмежень.

Документ дозволив «Укртрансбезпеці» за допомогою суду стягувати плату за проїзд із вантажівок, які порушують габаритно-вагові вимоги. При цьому «Укртрансбезпека» зможе отримувати дані з державних електронних інформресурсів.

Запроваджують також адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері автобезпеки, зафіксовані автоматично або за допомогою фото і кінозйомки. 

За перевезення пасажирів та вантажів без потрібних документів передбачили штраф 17 000 грн. Для міжнародних перевезень – 34 000 грн. За перевищення вагово-габаритних нормативів від 5% до понад 30% штраф від 8 500 до 51 000 грн.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів підвищив максимальну ціну на бензин і дизельне пальне приблизно на 0,60 грн. Відповідну постанову про розрахунок середньої ціни ухвалили на засіданні уряду.

Коментарі