Новини

ЄС посилив вимоги для отримання шенгенської візи

Такі заходи спрямовані на підвищення безпеки країн Шенгенської зони.

Фото Christian Lue, unsplash.com

Рада ЄС сьогодні, 27 травня, ухвалила рішення про подальше вдосконалення європейської Візової інформаційної системи (VIS) та запровадження ретельнішої перевірки для людей, що подають заявки на отримання шенгенських віз.

Про це повідомляє Укрінформ.

«У відповідь на зростання викликів у сферах міграції та безпеки, ЄС вдосконалює Візову інформаційну систему (VIS), — інструмент, що дозволяє компетентній владі країн-членів реєструвати та перевіряти осіб, які подають заявки на отримання короткотермінових віз для в’їзду в Шенгенську зону. Сьогодні Рада ЄС ухвалила регуляторні правила, що доповнюють VIS. Цей правовий акт має ухвалити Європарламент до публікації в Офіційному журналі ЄС», — йдеться у повідомленні.

Нові правила передбачають, що до єдиної бази даних VIS включатимуть не лише дані про надання короткотермінових віз, але також рішення про видання довгострокових віз та дозволів на проживання, оскільки ці документи дозволяють вільне переміщення в межах Шенгенської зони. Також ця база даних міститиме скановані копії документів на подорожі з біометричними даними.

Це дасть змогу, під час розгляду заявок на візу або на дозвіл для проживання, перевіряти особу відразу за всіма згаданими базами даних та автоматично порушувати поглиблений розгляд справи, якщо у будь-якій із цих баз даних будуть зафіксовані порушення або невідповідність даних.

Коментарі