Афіша, Новини

Таємниці міста на Пруті та Садгори: у Чернівцях проведуть безкоштовні екскурсії

Чернівчани та гості міста можуть відвідати всі екскурсії безкоштовно за умови попередньої реєстрації.

22-23 травня у рамках відкриття туристичного сезону в Чернівцях проведуть низку безкоштовних екскурсій.

Чернівчан запрошують на цікаві тематичні екскурсії, що відкриють місто з нових сторін. Про це повідомляють у фейсбуку Департаменту розвитку Чернівецької міської ради.

Серед екскурсій буде мандрівка підземними Чернівцями, Садгорою тощо.

Чернівчани та гості міста можуть відвідати всі екскурсії безкоштовно за умови попередньої реєстрації та за підписку на туристичні сторінки в інстраграмі і фейсбуку.

Програма екскурсій

Як повідомили «Шпальті» у  Департаменті розвитку Чернівецької міської ради, 22 травня відбудеться квест «Таємниці міста на Пруті». Початок о 13:00.

«Перше завдання квесту сформовані команди отримають під час реєстрації на початковій точці — вулиці Ольги Кобилянської. А всі наступні завдання будуть у телеграм-чаті після виконання попередніх. Під час квесту учасники не лише дізнаються історичні факти, а і виконуватимуть різні цікаві завдання, наприклад, сфотографуватися на одній із локацій, дізнатися у чернівчан якусь незвичну легенду чи історію про місто або ж створити якусь фігурку з підручних матеріалів. Команда, яка прибуде першою на точку фінішу, стане переможницею. На всіх учасників чекатимуть приємні  подарунки», — зазначають організатори.

Вам буде цікаво: Незвідані Чернівці. Бункери, штетл та єврейське гетто

22 травня — екскурсія «Підземні Чернівці». Початок — 14:00. Це туристичний  маршрут для любителів екстриму. Впродовж двох годин екскурсанти мандруватимуть дренажним тунелем під землею і зможуть побачити справжні сталактити, сталагміти та навіть печерні перлини. Збір групи вже завершений, адже кількість учасників екскурсії «Підземні Чернівці» є обмеженою.

23 травня — екскурсія «Прогулянка містом». Початок о 12:00. Це оглядова екскурсія старими Чернівцями, під час якої гід проведе найцікавішими та найкрасивішими локаціями середмістя, покаже архітектурні принади, розповість цікаві факти, таємниці та легенди.

23 травня — екскурсія «Модні витребеньки старих Чернівців». Початок — 14:00. Це театралізована екскурсія, яка є новинкою туристичного сезону-2021. Гідеса у цікавому форматі розповість екскурсантам про побут, світське життя, модні одяганки панів та панянок Чернівців ХІХ-ХХ ст.

23 травня — екскурсія «Таємниці Садгори». Початок — 15:00. Гід відкриє присутнім таємниці мікрорайону Чернівців, який має свою багату історію, насичену цікавими і часом дуже драматичними подіями. Екскурсанти відвідають низку локацій та величних сакральних святинь Садгори.

Обов’язкова умова участи в екскурсії — реєстрація за посиланням. Про місце збору на кожну екскурсію організатори повідомлять індивідуально після реєстрації.

Радимо вам також прочитати наш матеріал про те, де у Чернівцях наливали алкоголь у борг, про балкончик Кохановського та чому місто має Божий захист.

Коментарі