Новини

Світовий банк надасть Україні $200 мільйонів кредиту на модернізацію вишів

Проєкт будуть впроваджувати впродовж п’яти років.

Фото javier trueba, unsplash.com

Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила проєкт вартістю $200 млн. Він спрямований на підтримку уряду України щодо покращення системи вищої освіти.

«Проєкт “Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів” сприятиме поліпшенню якости у сфері вищої освіти, підвищенню рівня її відповідности потребам ринку праці, стійкости освітньої системи і безперервности навчального процесу в ситуації пандемії COVID-19», — ідеться в пресрелізі.

Зазначають, що профінансують проєкти, спрямовані на модернізацію вищих навчальних закладів (ВНЗ) і науково-дослідних лабораторій; цифрову інфраструктуру для організації навчання (також і дистанційного) у вищих навчальних закладах.

Ще одним завданням проєкту є модернізація вищої освіти, а також впровадження Національного опитування студентів. Крім цього, хочуть запустити інформаційну систему з фінансування дослідницької діяльности вишів на конкурентній основі.

Проєкт «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів» будуть впроваджувати впродовж п’яти років.

Раніше ми писали про те, що в Україні активісти створили громадську ініціативу OsvitaLeaks. Цей проєкт буде збирати історії про корупцію в освіті. Крім того, фіксуватиме факти академічної недоброчесности в інституціях і вишах.

Коментарі