Новини

Рада скасувала надсилання «листів щастя» деяким водіям: хто їх не отримає

Постанови не будуть надсилати водіям-порушникам, які сплатили штраф протягом 15 днів.

Верховна рада схвалила законопроєкт, який пропонує скасувати необхідність надсилати постанови про адміністративне правопорушення водіям, які вже сплатили штраф. Законопроект на позачерговому засіданні 29 квітня підтримали 305 нардепів, пише Суспільне.
Як йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту, постанова про штраф буде надсилатися рекомендованим листом лише у випадку, якщо штраф не сплачений протягом 15 днів з дня винесення. 

Як зазначають автори законопроєкту, для порушників, які сплачують штраф у перші 10 днів діє 50% знижка, тому більшість водіїв сплачують штрафи вчасно. Однак згідно із законодавством оригінал постанови обов’язково надсилається на поштову адресу водія. 

«Проте, постанові не зазначається про те, що штраф по ній вже оплачено, а тому деякі громадяни отримують додатковий стрес і оплачують її ще раз», – йдеться у пояснювальній записці.

Водночас, зазначається, що витрати лише на друк та відправку адміністративної постанови правопорушнику становлять 51 грн. 06 коп. 

2020 року Департамент патрульної поліції витратив 60,4 млн грн на друк та надсилання повідомлень про штраф. За січень 2021 витрати на друк та послуги АТ «Укрпошта» становлять вже 4,8 млн грн.

Нагадаємо, в Україні водії складатимуть іспити за новими білетами з ПДР.

 

Коментарі