Новини

Кадрові зміни без конкурсів: між чернівецькими депутатами виникла дискусія

Депутати, котрі вважають себе опозицією до чинної міської влади, звинуватили останню у відсутності відкритих конкурсів під час кадрових призначень.

На черговій сесії міської ради в Чернівцях розглянули питання щодо затвердження нових Положень про виконавчі органи міської ради. Воно викликало активні обговорення, бо чи не всі кадрові призначення нова влада провела без конкурсів.

У зв’язку з цим депутат фракції «Народний контроль» Михайло Яринич запропонував один із пунктів Положення викласти в наступній редакції: «Управління очолює начальник, якого призначають на посаду на умовах відкритого конкурсу».

«Тоді, можливо, ми прийдемо до того, що потрібно проводити відкриті конкурси. Кого з керівників структурних підрозділів чи комунальних підприємств ви призначили за період своєї каденції на відкритому конкурсі? Пора починати проводити відкриті конкурси, залучати гарних фахівців. Можливо, з інших міст. А не призначати виключно людей зі свого оточення та представників вашої команди», — заявив Михайло Яринич.

Міський голова Роман Клічук відповів, що призначає керівників згідно з чинним законодавством та особисто несе відповідальність за такі рішення та їхні наслідки.

Цікаво, що пропозицію Михайла Яринича проводити кадрові призначення виключно через конкурс підтримали лише 12 колег із трьох фракцій: «Народний контроль», «Команда Михайлішина» та «Рідне місто».

Надалі начальник юридичного управління Сергій Венгринюк відповів депутатові Михайлу Яриничу, що статті 10 та 16 Закону України «Про органи місцевого самоврядування» вказують можливі шляхи призначення на керівні посади.

Це можна зробити через конкурс, переведення на вищу посаду або з трудового резерву, затвердженого рішенням ради.

«Жодне рішення міської ради не може обмежувати норми Закону України. Тому зрозуміле рішення більшості депутатів, котрі не підтримують це», — заявив головний юрист міської ради.

Відтак за Положення про виконавчі органи, але вже без правки Михайла Яринича, депутати підтримали більшістю голосів. Не голосували за положення без правки Яринича вказані вище «Народний контроль», «Команда Михайлішина» та «Рідне місто».

Коментарі