Новини

На Буковину прибула вакцина CoronaVac: скільки доз та кого нею щепитимуть

Ця вакцина розрахована лише на дві категорії населення: маломобільних людей та вчителів, які працюють на пунктах проведення ЗНО.

На Буковину прибула вакцина CoronaVac від китайського виробника Sinovak.

Як повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, наша область отримала 2040 доз.

У коментарі «Шпальті» заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук пояснила, кого щепитимуть цієї вакциною.

«Все буде відбуватися згідно з дорожньою картою і згідно з розпорядженням Міністерства охорони здоров’я. Ця вакцина розрахована на так звані маломобільні групи населення. Її отримають люди, які через стан здоров’я прикуті до ліжка, а також їхні опікуни. Також у випадку, якщо залишиться якась кількість доз, ми будемо щепити вчителів, які беруть участь у ЗНО», — зазначила Марія Поліщук.

Посадовниця додала, що у групу маломобільних, яких щепитимуть CoronaVac, не входять люди з інвалідністю, які можуть пересуватися.

«Якщо в людини є можливість рухатися, вона повинна йти у пункт щеплення. Люди, які можуть покинути свої домівки, не будуть щепитися CoronaVac, а вакциною AstraZeneca. Наразі першочергово ми щепимо тих, хто не має можливости самостійно покинути домівку. Наступна партія буде для всі інших», — пояснила пані Марія.

Працюватимуть із вакциною CoronaVac чотири мобільні бригади, які пройшли відповідне навчання. Вони їздитимуть по населених пунктах згідно зі списками, які зараз готують сімейні лікарі.

CoronaVac – це інактивована вакцина в однодозних флаконах. Це означає, що вона містить цілий, проте знешкоджений вірус SARS-CoV-2. Для повної імунізації від коронавірусу потрібно дві дози препарату, інтервал введення яких становить 14-28 днів.

Коментарі