Новини

Цікаві куточки України, ремесло та автентична кухня. Стартує міжнародний культурно-соціальний проєкт

У рамках проєкту будуть збирати інформацію, яку впорядкують в унікальну книгу.

Завтра, 10 квітня, в Івано-Франківському національному академічному обласному музично-драматичному театрі імені Івана Франка проведуть пресконференцію. Будуть говорити про старт міжнародного культурно-соціального проєкту «Таємниці України для тебе». Початок о 10:30.

Про це мовиться у пресрелізі організаторів.

Мета цього проєкту — залучити громади до створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України. Згодом зібрану інформацію впорядкують в унікальні книги. Там розповідатимуть про найцікавіші куточки України, найоригінальніші види народних ремесел та покрокову інструкцію їх виготовлення, а також рецепти автентичної української кухні. 

Зазначають, що у рамках реалізації цього проєкту запланували виготовити 5 екземплярів унікальних книг «Таємниці України для тебе» та 10 тисяч примірників друкованих видань (5 тис. українською та 5 тис. англійською мовами). 

Унікальний примірник книги презентують у всіх обласних центрах України, а друковані примірники передадуть обласним бібліотекам, загальноосвітнім школам, дипломатичним місіям та українській діаспорі за кордоном.

«Зі зразків ремісничих витворів, моделей одягу, картин буде створена інтерактивна виставкова експозиція з подальшою презентацією в різних дипломатичних установах за кордоном. За результатами проєкту організатори створять міжнародну онлайн-платформу для українських митців, де будуть розміщені їхні роботи, коротка інформація про вид ремесла та його особливості, контакти майстрів», — мовиться у пресрелізі.

Очікують, що участь у проєкті візьмуть близько 1 млн людей — як діти, так і дорослі — з різних куточків України. Переможці будуть отримувати подарунки.

Коментарі