Новини

Чернівецька область єдина, де ще не ремонтують дороги: коли розпочнуть роботи

Наразі на Буковині проводять тендерні процедури.

Фото Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області

В областях України тривають ремонтні роботи на автошляхах, зокрема на 215 об’єктах (55 із них — штучні споруди) «Великого будівництва». У Чернівецькій області наразі відбуваються процедури закупівель і здійснюють підготовчі заходи до початку робіт.

За інформацією Державного агентства автомобільних доріг України у фейсбуку, загальна протяжність об’єктів, на яких розпочали роботи, – 1960 км.

Як повідомила «Шпальті» прессекретарка Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Наталя Гатеж, наразі на Буковині проводять тендерні процедури.

«Наразі всі філії займаються ямковим ремонтом на всіх основних автошляхах области. А також виконують ямковий ремонт на автошляхах територіального значення, за стан яких відповідає Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області. Йдеться про 12 таких об’єктів», — зазначила Наталя Гатеж.

Водночас підрядна організація працює і над санітарним та естетичним станом автошляхів. Зокрема вирівнює та встановлює нові дорожні знаки, прибирає сміття з узбіч і кюветів, кронує дерева, обрізає чагарники та сухостій із придорожніх смуг.

Наталя Гатеж зазначила, що цьогоріч у пріоритеті капітальний ремонт та будівництво мостів.

«Зокрема цього року плануємо відбудову моста у селі Глиниці. Також повинні завершити ремонтні роботи моста у Маршинцях. У пріоритеті також ремонт дороги Бояни-Припруття, а саме H-10. І щойно дозволять погодні умови, продовжать ремонт у Рингачі – H-03 Житомир-Чернівці», – зазначила Наталя Гатеж.

Окрім цього, зазначають, що наразі триває ямковий ремонт на таких ділянках:

– М-19 Доманове (на Брест) — Ковель — Чернівці — Тереблече (на Бухарест);

– Н-03 Житомир — Чернівці;

– Н-10 Стрий — Івано-Франківськ — Чернівці — Мамалига (на Кишинів);

– Р-62 Криворівня — Усть-Путила — Старі Кути — Вижниця — Сторожинець — Чернівці

– Р-63 Н-03 — Вартиківці — КПП «Сокиряни».

Загалом цьогоріч в Україні планують будівництво, реконструкцію, капітальний і поточний середній ремонт 4,5 тисяч км доріг і 150 мостів.

 

Коментарі