Новини

Який вигляд матиме перше місто на Марсі. Архітектори показали проєкт

Місто планують спроєктувати як самостійне підприємство.

Фото
Nicolas Lobos, unsplash.com

Архітектурна студія ABIBOO оголосила про наміри створити перше місто на Червоній планеті – Марсі. Воно буде готове для заселення 2100 року.

Як повідомляє dazeddigital, будівництво міста розпочнуть 2054 року.

Називатиметься воно Нюва (Nüwa). І розташовуватиметься в одній із марсіанських скель, що над прірвою. Це захистить 250 000 жителів від радіації і метеоритів, а також забезпечить мешканцям доступ до сонячного світла.

Вам буде цікаво: На Землі й на Марсі: що сказали б коти, якби могли говорити

План ABIBOO полягає в тому, щоб спроєктувати Нюва як самостійне підприємство. Спочатку йому доведеться покладатися на поставки і капітальні вклади з Землі. Та автори ідеї сподіваються, що місто розвиватиметься і буде використовувати лише місцеві ресурси.

Жителі Марса мешкатимуть у макробудівлях – розкопках всередині скелі, які пов’язані між собою мережею тунелів для потягів та автобусів.

У проєкті також передбачили штучний парковий простір, будівлю, де будуть виробляти енергію, та продукти харчування. Половину раціону жителів складатимуть зернові культури, а решту — мікроводорості.

Раніше ми писали про те, що Марс був придатним для життя. Такі висновки зробили вчені, коли дослідили дані, зібрані марсоходом.

Коментарі