Новини

Заповненість груп – 50%. Чи закриють дитячі садочки на Буковині

Наразі декілька дитсадків области не працюють. Так вирішили керівники ОТГ.

Роботу дитячих садочків Чернівців та области наразі не припиняють.

Про це «Шпальті» повідомила директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан.

Вона зазначила, що попри обговорення у мережі, про офіційне закриття садочків нічого не чула. Працюють згідно з рішенням, яке ухвалили на комісії ТЕБ та НС.

«Все працює згідно з останнім рішенням обласної комісії ТЕБ та НС. Було зазначено, що в дистанційний режим переходять усі заклади освіти всіх типів, окрім дитячих садочків і спецшкіл. Тож садочки мають право працювати, і ніхто їх зараз закривати не буде», — зазначила посадовниця.

Окрім цього, вона повідомила, що дійсно деякі садочки міста й области припинили свою роботу. Та це є лише рішенням на місцях, на яке вони мають право.

«У нас є оперативна інформація, згідно з якою ми моніторимо, скільки є хворих, чи підвищується статистика, чи ні. Знаємо, що на деяких рівнях місцевих ОТГ є рішення про закриття дитячих садочків у зв’язку з великим потоком хворих, і не лише на ковід, а й на ГРВІ. Але це все на рівні ОТГ, і вони мають право ухвалювати такі рішення».

Щодо заповнености садочків, пані Людвига нагадала, що рекомендується лише 50%. Тпк було з самого початку дії «червоної» зони.

«Є чіткі рекомендації, але навіть це кожен садочок вирішує на своєму рівні. Якщо захворювань немає і батьки згодні приводити дітей у садок, то він може працювати і на більшу кількість дітей. Це все дуже індивідуально».

Нагадаємо, учні початкових класів шкіл Буковини продовжують навчання за дистанційною формою.

 

 

 

 

Коментарі