Новини

«Готуюся до чемпіонату Європи і світу». Рукоборець із Чернівців став переможцем чемпіонату України

Олександр Незвещук розповів, що у його ваговій категорії було близько 50 спортсменів.

Олександр Незвещук посередині

Чернівецький спортсмен Олександр Незвещук став переможцем чемпіонату України з армспорту у ваговій категорії до 85 кг.

Про це повідомив начальник управління молоді та спорту Чернівецької ОДА Олександр Погодін у фейсбуку.

«13-14 березня проводився чемпіонат України з армспорту в м. Кременці Тернопільської области. Там проживав Андрій Пушкар — знаменитий український спортсмен-рукоборець, тренер, заслужений майстер спорту України (2006), багаторазовий чемпіон України, Європи та світу. Олександр Незвещук виступав у ваговій категорії 85 кг. Він виграв золоту медаль на праву руку і став чемпіоном України, виконавши звання МС, та отримав путівку на чемпіонат світу та Європи», йдеться у повідомленні.

У коментарі «Шпальті» Олександр Незвещук розповів, що у його ваговій категорії було близько 50 спортсменів.

«У цій ваговій категорії було найбільше учасників. 26 спортсменів на ліву руку і 22 — на праву. Тут змагалися 5 майстрів спорту. З одним із них я боровся у фіналі за золото. Це був спортсмен зі Львова, сильний суперник, майстер спорту. Так вийшло, я і сам не думав, що так станеться, але переборов свою невпевненість і виграв. Я себе налаштував на те, що всі суперники сильні, кращі», розповів спортсмен.

Олександр зауважив, що дуже багато спортсменів узяли участь у змаганнях. Навіть приїхали учасники з Криму.

До чемпіонату Європи та світу Олександр усе ж готується, попри пандемію.

«Минулого року через пандемію ці змагання, як і багато інших, не проводили або перенесли. Цьогоріч невідомо, як воно буде. Ніби зазначено, що повинні відбутися, але коли саме – ще невідомо. Знаю те, що чемпіонат буде проходити у Грузії. Тож буду готуватися», сказав спортсмен.

Раніше Олександр займався паверліфтингом, а з 2010  рукоборством. Він не лише спортсмен, а й тренер.

«У мене є команда, з якою разом організовуємо різні турніри, змагання, навіть всеукраїнські. Тренуємося 5 разів на тиждень. Приїжджають хлопці з районів, і ми відточуємо свою майстерність. У чемпіонаті України беру участь з 2015 року. Виборював 4, 5 місця, поки не виборов золото», підсумував Олександр.

Зазначимо, що з Чернівців у чемпіонаті взяли участь 4 спортсмени у різних вагових та вікових групах. Зокрема, Мар’ян Стоколос виступав у віковій групі +40 років (ветерани), 110 кг. На ліву руку посів друге місце, а на праву – третє.

Також у чемпіонаті взяли участь спортсмени Андрій Лаба та Дмитро Руденко. Вони виступали  у ваговій категорії до 75 кг.

Нагадаємо, буковинські спортсмени посіли перше командне місце на чемпіонаті України з рукопашного бою серед дорослих.

Коментарі