Новини

Італія знову посилює карантин

Поставку вакцини від коронавірусу в Італії затримують так само як і в інших країнах ЄС.

Джерело Доступ до правди

 

15 березня у більшій частині регіонів Італії через ризик нового спалаху COVID-19 на карантин закриють магазини, ресторани та школи. 

Про це пише «Радіо Свобода».

Так, посилені обмеження планують зняти 3–5 квітня, із завершенням Великодніх свят.

Нагадаємо, що Італія стала однією з перших країн, де оголосили загальнонаціональний карантин у 2020-му. Тоді вона була третя країна в світі за кількістю інфікованих, випереджали її лише Китай та Південна Корея.Зараз країна знову змушена стримувати швидке поширення вірусу, оскільки число померлих внаслідок зараження перевищило у країні 100 тисяч. Єдина країна Європи, де летальних випадків більше – Велика Британія (125 тисяч). Однак поставку вакцини від коронавірусу в Італії затримують так само як і в інших країнах союзу.

Водночас, за прогнозами міжнародного агентства S&P Global Ratings, до середини 2021 року щеплення проти COVID-19 отримає менше 3% населення України. Станом на 14 березня першу дозу вакцини отримали 51137 жителів України (для повної вакцинації необхідно отримати дві дози).

До речі, на Буковині від COVID-19 вакцинуватимуть публічних осіб та громадських діячів. Це зроблять для того, аби популяризувати імунізацію. Для того, аби записатися на вакцинацію, відомим буковинцям треба заповнити гугл-форму тут

Про можливість імунізації їм повідомлять, щойно з’явиться вільний залишок вакцини.

 

Коментарі