Новини

На Буковині у великій партії помідорів виявили американську томатну міль

9-тонна партія помідорів надійшла до нас із Туреччини. 

Evaldas Daugintis, unsplash

На Буковині у партії помідорів, яка приїхали з Туреччини, виявили американську томатну міль.

Як повідомила у коментарі «Шпальті» начальниця Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Анжела Косован, відповідні аналізи і дослідження провели ще на пропускному пункті, тож до споживачів ці продукти не потраплять.

«Партія помідорів була досить великою — близько 9 тонн. Фахівці провели фітосанітарний контроль томатів і виявили американську міль. Це не перший такий випадок, цей карантинний організм раніше помічали у партіях овочів, які надходили з-за кордону. Щоправда, останні декілька років її не виявляли у нас, це досить рідкісне явище», — розповіла Анжела Косован.

Вона також пояснила, що споживачі можуть не хвилюватися за своє здоров’я, адже вся партія томатів буде відправлена назад до країни-імпортера. До того ж, ця томатна цвіль не така небезпечна для людини.

«Для людини вона не несе загрози. Але вона винищує фрукти й овочі. Тобто, якщо вона приживеться на території области, то буде пошкоджувати продукти. Вона з’їсть фрукти й овочі на ринках, на городах — всюди, де буде контакт із нею».

Також фахівці запевняють, що споживачам нема про що хвилюватися. Кожну нову партію фруктів чи овочів, яка надходить до нас, перевіряють, незалежно від її об’ємів.

Коментарі