Новини

В Україні призупинили видачу дозволів на зброю

В Україні розформували дозвільну службу. Через це на 10 днів призупинили видачу дозволів на зброю. 

Max Kleinen, Unsplash

В Україні через розформування дозвільної служби призупинили видачу та оформлення дозволів на зброю.

Про це у фейсбуку заявив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Таке рішення пов’язане з тим, що Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції виявив корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї.

«Дозволи видавали з кричущими порушеннями, інколи навіть без участи громадянина, на якого оформляли зброя. Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліціанти безсоромно розміщували в групах популярних месенджерів. У нас є інформація про більше двох тисяч випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури та законодавства, використовуючи підроблені документи», — повідомив Ігор Клименко.

За його словами, службове розслідування триває. Працівники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України перевіряють кожну особову справу власника зброї.

Викрито дев’ять співробітників поліції, які організували та брали участь у цій схемі. Зі служби звільнено чотирьох працівників Департаменту превентивної діяльности в центральному апараті поліції та п’ятьох відповідальних співробітників у регіонах.

З 1 березня розформували всі підрозділи контролю за обігом зброї.
Наразі завершується формування нового підрозділу з іншими працівниками. Найближчим часом він буде представлений суспільству.
Кожна особова справа власника зброї в Україні буде перевірена окремо щодо законности отримання дозволу. Більше двох тисяч дозволів, що були видані з порушеннями, анулюють, а зброю вилучать.

 

Коментарі