Новини

Чернівці потрапили у спецпроєкт «Місто за вікенд»: чим корисний порадник для туристів

Туристам розповідають про місто, куди піти, де сфотографуватися тощо.

На туристичному порталі України стартував масштабний спецпроєкт «Місто за вікенд». Його розробив UA.IGotoWorld.com спільно з туристичними центрами міст України.

Про це повідомляє Департамент розвитку Чернівецької міськради у фейсбуку.

«Місто за вікенд» — це корисний порадник для туристів, які планують подорож нашою країною на 2-3 дні. Ознайомитися з ним можна за посиланням. До створення спецпроєкту долучився туристично-інформаційний центр Чернівців при Департаменті розвитку Чернівецької міської ради. Завдяки цьому у переліку туристично-привабливих на вікенд представлене і місто Чернівці», — йдеться у повідомленні.

У спецпроєкті «Місто за вікенд» розповідають про локації, які варто відвідати у Чернівцях, є база пам’яток міста, фотогалерея Чернівців, гіди, заклади харчування, місця ночівлі, цікавинки про місто тощо.

Портал охоплює 35 міст та селищ України. Кожному населеному пункту присвячений окремий розділ. Для туристів підготували  всю необхідну інформацію для подорожі на 2-3 дні:

– топові пам’ятки;

– корисні поради;

– must-do у місті;

– рекомендації щодо місць харчування і ночівлі;

– маршрути для самостійної подорожі та екскурсії від кращих гідів;

– контакти туристичного центру тощо.

Дізнатися про «Чернівці за вікенд» можна за посиланням тут.

Екскурсоводка Євгенія Пушкова розповіла «Шпальті», що такий проєкт — це дуже добре для популяризації міста як туристичного об’єкта, поширення інформації про нього серед українців, відкриття для багатьох як нового туристичного напрямку.

«Проєкт гарний, проілюстрований, зібрана вся потрібна туристам інформація і про пам’ятки, і про побутові питання. Туристам має бути корисним, я вважаю», — зазначила вона.

Водночас Євгенія Пушкова погоджується, що місто потребує реклами і якнайбільше.

«Маємо брати участь у всіх можливих проєктах для популяризації, навіть якщо вони не пов’язані власне з туризмом (як «Міняю жінку» чи «Холостяк», наприклад), але передбачають зйомки у місті. А якщо проєкт туристичний, то взагалі 100% потрібно стежити і братися за будь-яку можливість розповісти про себе», — каже вона.

Також екскурсоводка зазначила, що наприкінці березня у Києві відбудеться туристичний ярмарок. Чернівців там повинні бути представлені.

Такі можливості треба шукати і використовувати максимально. Останнім часом ця робота у місті покращилася, і це тішить, зазначає Євгенія Пушкова.

 

Коментарі