Новини

На Буковині вакцинували від коронавірусу першого лікаря

В область доставили партію вакцини. Перший щеплення отримав лікар-анестезіолог дитячої лікарні Олександр Тесліцький.

Сьогодні, 25 лютого, Чернівецька область отримала вакцину від COVID-19. У Чернівцях уже зробили перше щеплення від коронавірусу. Його отримав лікар-анестезіолог дитячої лікарні Олександр Тесліцький. Про це повідомила під час брифінгу заступниця голови обласної адміністрації Наталія Гусак.

Олександр Тесліцький працює з пацієнтами з COVID-19 на Буковині з перших днів пандемії.

Він зазначив, що після щеплення почувається добре.

«Самопочуття хороше, як і настрій до вакцинації. Зараз жодних скарг немає, відчуттів неприємних немає, нічого не турбує. Розумію, що це моє відповідальне рішення. Знав, щойно з’явиться вакцина, буду однозначно вакцинуватися. Я радий, що це відбулося. Задоволений, що реалізована така потреба», — сказав Олександр Тесліцький.  

За словами Наталії Гусак, з 12 лікарів, яким робили щеплення сьогодні, відомі лікарі, що працюють без відпустки з COVID-19. 

Лікарка мобільної бригади Лариса Коврик розповіла, що вакциновані почуваються добре.

«Чернівецька мобільна бригада повністю готова до щеплення. Процес вакцинації почався добре. Провели щеплення першому нашому медичному працівнику. Все добре, він почувається добре. На час брифінгу вже вакцинували 12 медичних працівників. Усі почувають добре, наші медпрацівники стежать за ними. Попередньо ми проходили навчання у Києві щодо імунізації зі щеплення на ковід вакциною виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield)», — зазначила Лариса Коврик.

Наталія Гусак розповіла, що попередньо до отримання вакцини на Буковині складали списки медичних працівників, які дали згоду щепитися. Також в області сформували 21 мобільну медичну бригаду. Усі пройшли навчання. Вони щеплюватимуть медичних працівників шпитальних баз Буковини. 

«На першому етапі виявили бажання вакцинуватися 1727 осіб. Це не тільки медичні бригади, які працюють безпосередньо з хворими на ковід, сюди входять також працівники центру екстреної меддопомоги та медичних бригад, які проводять вакцинацію», — зазначила Наталія Гусак.

Також вона сказала, що на першому етапі щеплюватимуть усіх медичних працівників, навіть тих, хто не працює з хворими на COVID-19. 

Вакцину зберігають на складі згідно з вимогами. Термін зберігання, відповідно до інструкції, — 6 місяців. 

Щодо ревакцинації — вона становить 28 днів. Ті, хто зробив щеплення сьогодні, другу дозу вакцини отримає 1 квітня.

Також Наталія Гусак зазначила, що вакцинація є добровільною і безкоштовною. Безперешкодний доступ до щеплення мають усі медичні працівники.

Коментарі