Новини

Міська рада звернеться до Президента, Генпрокурорки та Верховної Ради через Стерненка

Обговорення проєкту рішення про звернення тривало понад дві години.

Депутати міської ради звернуться до Президента Зеленського, Генпрокурорки Венедиктової та депутатів Верховної Ради щодо вироку активістові Сергію Стерненку.

Це питання у сесійній залі розглядали понад дві години. Спочатку депутати голосували за два проєкти рішень. Один із них подав обранець від «Єдиної альтернативи» Тарас Прокоп, а інший – Іван Гончарюк із «Народного контролю».

Спершу депутати проголосували за проєкт представника «ЄА» та взяли його за основу.

Відтак виступив депутат від «Рідного міста» Володимир Бешлей. Варто зазначити, що на сьогоднішній сесії нарешті зареєстрували фракції «Рідне місто» та «Команда Михайлішина» й обранців від цих політичних сил.

Так, депутат Володимир Бешлей запропонував внести поправку до тексту, згідно з яким міська рада «визнає ганебним голосування проти постанови Верховної Ради про визнання Революції гідности основним моментом державотворення України народним депутатом від ОПЗЖ із Буковини Михайлом Папієвим, і звертається до РНБО щодо застосування відповідних санкцій до цього депутата».

Своєю чергою автор проєкту Тарас Прокоп відповів, що таке доповнення не стосується безпосередньо ситуації, що склалася із Сергієм Стерненком. А тому його можна було б оформити окремим зверненням.

«Розумію настрої колег. Але я все ж хотів, аби ми не змішували наше звернення з осудом діяльности окремих політичних фігур. Якщо є бажання, аби це доповнення набуло публічности, можна зробити окреме звернення та проголосувати за нього», — заявив Тарас Прокоп.

Така відповідь не влаштувала представників «Рідного міста», «Команди Михайлішина» та «Народного контролю». У зв’язку з цим депутат Іван Гончарюк заявив:

«Повернімося до попереднього проєкту рішення (автором якого є сам Іван Гончарюк, – авт.), за яке ми також проголосували, і внесемо пропозицію у наше звернення. Якщо Тарас Прокоп не хоче додати звернення щодо Папієва до свого проєкту рішення, то вважаю, що буде правильним внести його в мій і підтримати», — заявив Іван Гончарюк.

Своєю чергою ексголова міськради, депутат Олексій Каспрук заявив, що ці політсили і в новому скликанні намагаються затягувати час сесій, вносячи правки до таких питань.

«На цих місцевих виборах ані слова жодна з політичних фракцій не казала про загальнополітичну ситуацію в країні. Ми забороняємо сьогодні ОПЗЖ, переслідуємо Папієва, захищаємо Стерненка… Дуже важливо, щоби ця позиція депутатського корпусу була озвучена. Але ми витратили на це дві години без особливого результату.

Маємо багато рішень, на які очікують чернівчани. Зокрема є важкохворі діти, яким потрібно виділити матеріальну допомогу. Якщо є бажання поговорити про політичну ситуацію в країні, а не про дороги, тепло, землю та все решта, пропоную обговорювати це після того, як ми розглянемо всі важливі для громадян питання порядку денного», — заявив Олексій Каспрук.

Пропозицію Бешлея не підтримали, «за» проголосували лише 17 депутатів.

Зрештою, рішення про звернення ухвалили в редакції, оприлюдненій на сайті міської ради.

Коментарі