Афіша, Новини

Один день у Парижі. До Чернівців із концертом приїде відомий скрипаль-віртуоз

Святослав Кондратів відомий грою на унікальній скляній скрипці.

У Чернівцях зіграє концерт відомий український скрипаль-віртуоз Святослав Кондратів.

Виступ відбудеться 27 лютого в приміщенні Чернівецької обласної філармонії. Початок о 19:00.

Як розповіла у коментарі «Шпальті» концертна директорка музиканта Людмила Шорошева, скрипаль зіграє концертну програму «Один день у Парижі». Він уже виступав із нею у Чернівцях, але зараз вона оновлена і доповнена.

Музикант розповідає, як складав цю програму.

Якось, повертаючись в Україну зі зйомок кліпу на Тенеріфе, Святослав Кондратів разом зі своєю командою «застрягли» в Паризькому аеропорту.

«Була рання весна, — згадує Святослав. — Виліт перенесли, і попереду був цілий день. А що може бути краще, ніж провести один день у Парижі? Ми довго гуляли вулицями і вуличками, проспектами і бульварами цього прекрасного міста: Єлисейські Поля, Монмартр, Ейфелева вежа, затишні кав’ярні і величні мости через Сену. Настрій був чудовий, у природі бриніла музика, я щось наспівував і … в моїй голові з’явилася композиція, яку я згодом присвятив Парижу. Париж мене не відпускав. Одна за одною з’являлися нові композиції, почала вимальовуватися нова концертна програма. Я заново переслухав найкращі французькі мелодії, зробив для них нові аранжування, запросив своїх друзів-музикантів, і вуаля — програма готова!» — сказав музикант.

Маестро буде співати голосом легендарних Мірей Матьє, Едіт Піаф, Шарля Азнавура, Джо Дассена, Патрісії Каас. Чернівчани зможуть почути улюблені французькі мелодії у вишуканому обрамленні чуттєвих та емоційних авторських композицій.

Коментарі