Новини

У Токіо презентували японське видання роману української письменниці

Авторка твору є кандидаткою з мистецтвознавства, японісткою, лавреаткою міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Фото зі сторінки Посольства України в Японії у фейсбуку

Українська письменниця Єва Хадаші презентувала японське видання роману «Західна гейша» в Токіо. Презентація відбулася у посольстві України в Японії.

Про це повідомляють на сторінці дипустанови у фейсбуку.

Авторка твору є кандидаткою з мистецтвознавства, японісткою, лавреаткою міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», на якому 2019 року цей роман отримав спецвідзнаку «Міжнародне визнання».

На презентацію письменниця завітала разом із директором видавництва «Дніпро», директором Японсько-української асоціації культурного обміну Мотохіро Оно. Завдяки його підтримці стало можливим видання роману «Західна гейша» японською мовою.

У посольстві зауважили, що книга є спільним українсько-японським виданням видавництв «Радуга» (Україна) та «Дніпро» (Японія).

«Це перший такий проєкт, і сподіваємося, що він започаткує низку нових спільних українсько-японських проєктів у літературному напрямку», – зазначили в посольстві.

Сюжет дебютного роману Хадаші «Західна гейша» походить із біографії авторки. В анотації до книги йдеться:

«Дівчина з України багато подорожує і в США знайомиться з японцем, за якого невдовзі виходить заміж. Подальше оповідання несподівано змінює наші стереотипи про Японію та японців, включаючи сфери міжособистісного спілкування, бізнесу, соціальної поведінки, а також ставлення до іноземців, японську емоційність, сексуальні відносини».

За словами авторки, «Західна гейша» – назва метафорична. «Адже і Східна Європа для Японії теж Захід, а гейша – жінка талановита, знавець багатьох видів мистецтв. А ще цей роман про силу людської волі. Про земний і небесний», –  ідеться в анотації.

Коментарі