Новини

Серіал триває: у Центрвиборчкомі скасували учорашнє рішення Чернівецької ТВК

ЦВК визнала протиправним учорашнє рішення міської ТВК не реєструвати кандидатів «Рідного міста» та команди «Команди Михайлішина» депутатами міськради.

 

Центральна виборча комісія отримала скарги Чернівецьких обласних організацій політичних партій «Рідне місто» та «Команда Михайлішина». Про це повідомляє Управління комунікації Секретаріату Комісії.

Представники політичних сил оскаржили рішення ТВК не призначати кандидатів РМ та КМ депутатами міської ради. Про це рішення раніше повідомляла «Шпальта».

Дослідивши всі матеріали, ЦВК скасувала ці постанови, як незаконні та протиправні.

«У зв’язку з фактом грубого порушення Чернівецькою міською ТВК Конституції України та Виборчого кодексу України. Комісія достроково припинила повноваження всього складу територіальної виборчої комісії. Та встановила, що місцеві організації відповідних політичних партій можуть не пізніше 18 години 14 лютого 2021 року подати до ЦВК нові кандидатури для включення до складу зазначеної виборчої комісії», — ідеться в повідомленні.

Окрім того, ЦВК зареєструвала 10 депутатів, обраних до Чернівецької міської ради на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Також зобовʼязала голову Чернівецької міської ТВК, після сформування нового складу, оголосити на найближчому пленарному засіданні Чернівецької міської ради відповідне рішення Комісії.

Також ЦВК звернулася до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у цій постанові Комісії обставин.

Коментарі