Новини

У Чернівцях відкрили першу безкоштовну пральню: які там умови та хто може скористатися послугами

Малозабезпечені матимуть змогу отримати в благодійному центрі весь комплекс гігієнічних процедур. 

У приміщенні благодійного центр «Карітас», за адресою вул. Героїв Майдану, 109 а, стартував новий вид соціальної послуги для малозабезпечених мешканців міста. Тепер можливість випрати та висушити свій одяг отримали всі містяни, які не мають змоги оплатити таку послугу.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

За потреби можна скористатися санітарно-гігієнічною кімнатою, за символічну, мінімальну пожертву або безкоштовно.

Також благодійний центр надасть комплекс послуг для чистого і гігієнічного людського життя.

Читайте також: Люди-привиди. Чи є у чернівецьких безхатьків шанс на нове життя

Як розповів «Шпальті» отець УГКЦ Любомир Іваночко, який є директором благодійного фонду «Карітас Чернівецької єпархії», така соціальна пральня є однією з перших в Україні.

«Вона не найперша в Україні. Подібну мені доводилося бачити у Хмельницькому. Проте, точно одна з перших», – каже отець Любомир.

Наразі, за словами директора благодійного центру, пральня має всі необхідні хімічні, дезінфікуючі засоби гігієнічні засоби, обладнання та умови, аби нужденна людина мала змогу доглядати себе.

«Високою пропускною спроможністю пральня поки що не може похвалитися. Наразі маємо лиш одну пральну машину. Але для початку, думаю, цього буде достатньо. Надалі очікуємо, що попит збільшиться і ми будемо просити допомоги в міської влади та благодійних фондів для придбання додаткового обладнання», – каже отець Любомир.

Документи про свій соціальний статус або такі, що підтверджують особу, від відвідувачів не вимагатимуть. У центрі розраховують на свідомість людей, які справді не можуть дозволити собі подібні послуги в інший спосіб. І за потреби, якщо клієнт є маломобільним, йому можуть допомогти дістатися соціальної пральні.

Охочі можуть попередньо записатися за телефоном: (098) 515 73 08.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі