Новини

Фільм про війну на Донбасі ввійшов до шкільної програми Данії

Зокрема дитяча версія стрічки про Україну «Віддалений гавкіт собак».

Дитяча версія документального фільму «Віддалений гавкіт собак» про війну на Донбасі ввійшла до шкільної програми Данії. Про це повідомляє посольство України в Данії.

Зокрема дитяча версія цієї стрічки «Олег і війна» входить до програми для учнів 6-9 класів.

У фільмі йдеться про життя 10-річного хлопчика Олега, який живе на лінії розмежування на Донбасі. Творці стрічки впродовж року спостерігали за життям його та бабусі, розкриваючи тему впливу військового конфлікту на дітей.

Зйомки відбувалися в селі Гнутовому Донецької области з 2015 до 2017 року.

Данські учні дізнаватимуться про права дітей, роблячи власні короткометражні фільми, натхненні «Олегом і війною». Стрічка також знайомить данських школярів із Конвенцією про права дитини та Цілями сталого розвитку ООН.

Довідка

«Віддалений гавкіт собак» – це фільм данського режисера Саймона Вільмонта, спільного виробництва Данії, Швеції та Фінляндії.

Прем’єра відбулася 2017 року. У серпні 2020-го фільм номінували на премію «Еммі». До цього стрічка отримала премію Джорджа Фостера Пібоді в категорії «Документальні фільми», а 2018-го потрапила до списку фіналістів на премію «Оскар» у номінації «Найкращий документальний фільм».

Коментарі