Новини

В Україні заборонили телеканали, пов’язані з Віктором Медведчуком

Телеканали NewsOne, ZIK та «112 Україна» позбулися ліцензії та отримали низку інших санкцій.

Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їхнього власника — народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Останнього пов’язують із Віктором Медведчуком.

Відповідний указ оприлюднили вчора, 2 лютого, на сайті Президента України.

Санкції передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі України,
зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань, анулювання ліцензій тощо.

Сам Президент у своїх соцмережах прокоментував Указ так:

«Санкції — це складне рішення. Україна потужно підтримує свободу слова. Не пропаганду, яка фінансується державою-агресором, яка підриває Україну на шляху до ЄС і євроатлантичної інтеграції. Боротьба за незалежність — це боротьба в інформаційній війні за правду та європейські цінності».

Разом із великою кількістю політиків та посадовців свою позицію озвучив і голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

За його словами, держава в такий спосіб демонструє спроможність захистити народ від інформаційної агресії, яку вже роками ведуть не лише з країни-агресора, а й з української території.

«Але демократичні суспільства теж мусять вміти себе захищати. Тому РНБО і Президент України Володимир Зеленський вчора запровадили загорожу для вовків в овечих шкурах», — зазначив голова ОДА.

Коментарі