Новини

Чернівці змагатимуться за звання «Книжкової столиці України – 2022»

Перемога у конкурсі надає громаді річний статус «Книжкова столиця-2022», а учасникам-партнерам програми – фінансову підтримку за такими напрямками і форматами ініціатив.

Florencia Viadana

Український культурний фонд у партнерстві з Українським інститутом книги проводить конкурс «Книжкова столиця України – 2022».

Чернівецька міська рада запрошує книговидавців, представників літературної галузі та всіх зацікавлених долучитися до публічних  консультацій щодо участі нашої громади у конкурсі «Книжкова столиця України – 2022».

Книжкова столиця України – це один з трьох почесних річних статусів, який може бути присвоєний територіальній громаді зі спроможністю реалізувати річну програму культурно-мистецьких проектів (портфель ініціатив), спрямовану на промоцію читання та заохочення до купівлі книжок серед різних вікових груп, розкриття потенціалу локацій для проведення літературних заходів, формування попиту на літературні продукти, підтримку професійного розвитку акторів галузі літератури, книговидання та книгорозповсюдження.

До 30 березня 2021 року триває подача заявок від територіальних громад, котрі хочуть поборотися за це звання, а також за фінансування проєктів та ініціатив, пов’язаних із промоцією читання і підтримкою місцевих видавців та авторів. Заявником (за умовами конкурсу) може бути виключно орган місцевого самоврядування. Партнерами проєктів можуть стати юридичні особи всіх форм власності, що зареєстровані не менше, ніж за 2 роки на дату оголошення конкурсу та мають відповідний досвід діяльності у секторі літератури та видавничої справи.

Перемога у конкурсі надає громаді річний статус «Книжкова столиця-2022», а учасникам-партнерам програми – фінансову підтримку за такими напрямками і форматами ініціатив:

– літературні фестивалі та книжкові ярмарки;

– кампанії розповсюдження книжок;

– просвітницькі кампанії;

– модернізація бібліотек або книжкових просторів;

– літературні резиденції;

– програми обміну для митців у секторі літератури.

Публічні  консультації щодо участі громади у конкурсі відбудуться у форматі круглого столу 1 лютого 2021 року о 15:00 у 202 кабінеті  Чернівецької міської  ради (Центральна площа, 1).

Деталі конкурсу і конкурсну програму можна подивитися тут. 

 

Коментарі