Новини

ЦВК достроково припинила повноваження всіх членів Чернівецької ТВК

Новий склад комісії мають сформувати вже 27 січня.

Фото ілюстративне

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження всього складу Чернівецької міської територіальної виборчої комісії у зв’язку з неправомірністю постанови про реєстрації осіб, обраних депутатами Чернівецької міської ради від 13 січня 2021 року. Про це йдеться на сайті ЦВК.

У відомстві зазначають, що за результатами розгляду кожної заяви про реєстрацію проголосували 7-8 членів Чернівецької міської територіальної виборчої комісії. Така кількість голосів є недостатньою для затвердження відповідного рішення.

Голова Чернівецької територіальної комісії Анастасія Сімак у коментарі «Шпальті» зазначила, що рішення ЦВК стосується лише тих депутатів, постанову на реєстрацію яких прийняли 13 січня, зокрема 7 представників партії «Команди Михайлішина» та 3 — партії «Рідне місто». За її словами, ЦВК так вирішила через звернення окремих представників Чернівецької міської ТВК.

«Для мене це рішення теж стало новиною. Його ухвалили, тому що члени комісії написали звернення до ЦВК. Мене до відома не поставили, про що йдеться в тому зверненні», — зазначила Анастасія Сімак.

Також Центральна виборча комісія постановила, що місцеві організації відповідних політичних партій можуть подати їм кандидатури для внесення до їхнього складу не пізніше 18:00 27 січня 2021 року. Крім того, вона зобов’язала Чернівецьку міську територіальну виборчу комісію у п’ятиденний строк після сформування її нового складу повторно розглянути питання про реєстрацію зазначених депутатів.

 

Коментарі