Новини

Ізраїльський стартап створив батареї для електромобілів, що заряджаються за 5 хвилин

Виробляти акумулятори буде китайська компанія EVE Energy.

Фото StoreDot

Ізраїльський стартап StoreDot випустив першу партію розроблених ним акумуляторів для автомобілів, на повне зарядження яких потрібно всього п’ять хвилин, передає The Guardian.

Батареї зробила компанія EVE Energy в Китаї на стандартних виробничих лініях, які використовують для виготовлення літій-іонних акумуляторів.

Головною відмінністю розробки StoreDot є заміна графіту, який використовують у більшості сучасних батарей, на напівметалеві наночастинки. За словами представника компанії, це вирішує проблеми з безпекою, терміном служби і розбуханням акумуляторів – основними перешкодами на шляху до швидкого зарядження батарей. За словами керівника стартапу Дорона Маєрсдорфа, впродовж року компанія планує випустити ще один зразок і цього разу змінить графіт на дешевший кремній.

«Сьогодні головним бар’єром для повсюдного поширення електромобілів є не їхня вартість, а занепокоєння, пов’язане з відстанню, на яку вистачить одного заряду батареї. Але якщо водій електрокара витратить на заправку стільки ж часу, скільки й водій машини на бензині, це занепокоєння зникає», – пояснив гендиректор StoreDot.

За його словами, вартість цих батарей у майбутньому буде не вищою за ціну представлених на ринку стандартних літій-іонних акумуляторів.

Однак для повної зарядки батарей за п’ять хвилин потрібні набагато потужніші зарядні пристрої, ніж ті, що використовують сьогодні. StoreDot поставила собі за мету забезпечити 160 км шляху за п’ять хвилин зарядки у 2025 році, використовуючи вже доступну зарядну інфраструктуру.

Коментарі