Новини

Українцям, що використовують електроенергію для опалення, нададуть субсидію

Прем’єр зазначив, що через збільшення тарифів у січні зростуть і субсидійні виплати для людей. 

Фото seffen99

Кабінет Міністрів надасть українцям субсидії на електроенергію для опалення. Таке доручення Міністерству соціальної політики та Міністерству фінансів дав прем’єр Денис Шмигаль.

Про це стало відомо з засідання уряду:

«Було встановлено єдиний тариф на електроенергію з 1 січня, доручаю Міністерству соціальної політики та Міністерству фінансів спрямувати механізм субсидіювання, який допоможе людям, які використовують електроенергію для опалення своїх домівок», зазначив Шмигаль.

Прем’єр сказав, що через збільшення тарифів у січні зростуть і субсидійні виплати для людей. За його словами, в Україні 3,1 млн домогосподарств отримують субсидії для оплати комунальних послуг, середній розмір яких 1600 гривень. Так, уряд значно спростив доступ до отримання таких субсидій.

Нагадаємо, через пандемію та карантинні обмеження ціну на газ для населення зменшать. Вона становитиме 6,99 грн за метр кубічний. 

Тож ціни у платіжках повинні знизитися на понад 30%. Таке регулювання тарифу діятиме на період дії карантинних обмежень або ж до завершення цього опалювального сезону.

 

Коментарі