Новини

Локдаун в Україні продовжать? За яких умов

Після завершення локдауну в країні діятиме адаптивний карантин.

Фото Elena Mozhvilo, unsplash.com

Якщо після 24 січня ситуація з хворими на COVID-19 погіршиться, локдаун в Україні продовжать.

Про це в етері «1+1» повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов:

«Мовиться про можливості медичної системи. Якщо ми прив’язуємося до кількости, то це приблизно 30 тисяч хворих. Утім, це й кількість шпиталізованих, і кількість важких пацієнтів, і зростання, з якою швидкістю воно відбувається», – пояснив міністр.

Максим Степанов також уточнив, що після завершення локдауну в країні діятиме адаптивний карантин, а посилюватимуть обмеження, залежно від епідеміологічної ситуації.

«На сьогодні карантин в Україні встановлений до 28 лютого з певним періодом посилених обмежень від 8 до 24 січня. Починаючи від 25 січня, буде карантин з іншими обмеженнями та з іншим режимом. Зокрема, це стосується нашої стратегії, бо ми хочемо далі повернутися до адаптивного карантину. Тоді залежно від епідеміологічної ситуації визначають той чи той рівень обмежень», – сказав Степанов.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу коронавірус виявили у 6 409 людей. Також 14 503 пацієнти одужали, а 195 померли від ускладнень. Шпиталізації потребували 2 564 людини.

Так, в Україні від початку пандемії підтвердили 1 130 839 випадків інфікування. З них 826 871 пацієнт одужав та 20 214 померли від ускладнень коронавірусної хвороби.

 

Коментарі