Новини

Telegram запустив голосові чати на тисячі учасників. Що це таке та як працює

У групі буде видно, хто з учасників зараз говорить. 

Фото Christian Wiediger, unsplash.com

У месенджері Telegram відтепер можна створювати голосові чати в групах, де одночасно можуть спілкуватися тисячі користувачів. 

Про це повідомили в компанії.

«На відміну від голосових дзвінків, учасникам не потрібно зідзвонюватися: голосовий чат відкритий для них постійно. Він може слугувати віртуальним офісом, майданчиком для неформальних розмов, які не лишать сліду в історії повідомлень, чи навіть місцем для нових знайомств, особливо якщо група має тисячі учасників», — пояснюють розробники. 

Голосовий чат можна запустити одночасно з листуванням. Для цього треба мати права адміністратора групи. У профілі потрібно вибрати «Ще» (або три крапки в таблиці) та натиснути «Голосовий чат».

Те, хто з учасників зараз говорить, буде видно у групі. Користувачам Android голосові чати видно, навіть якщо вони згорнули месенджер. Детальнішу інформацію про ці функції можна прочитати за посиланням.

Зазначають, що у телеграмі для комп’ютерів, а також в окремому застосунку для macOS можна вибрати поєднання клавіш для управління мікрофоном у голосовому чаті. До речі, воно буде працювати навіть з інших програм на комп’ютері користувача.

 

Коментарі