Новини

У справі «Команди Михайлішина» проти Чернівецької ТВК вимагали відвід судді

Представники третьої сторони вимагали відводу Олега Анісімова від справи через оприлюднені в соцмережах фото з представником «Команди Михайлішина».

Фото Bill Oxford, unsplash.com

У Чернівецькому окружному адміністративному суді триває розгляд справи за позовом представниці «Команди Михайлішина» Аліни Олевич проти міської територіальної виборчої комісії. Нагадаємо, позивачка вимагає визнати рішення ТВК про призначення першої сесії, як і саму сесію, неправомочними.

Раніше під час судового процесу з’ясували, що передані суду як доказ зразки ухвали ТВК про призначення сесії різняться. По-перше, на них різні підписи.

По-друге, одни зі зразків містить низку помилок. Так, у документі вказані 25, а не 26 депутатів, депутат Другановський Віталій Валерійович вказаний як Другановський Іван Іванович, а дані про ще одного депутата — Білоуса Дмитра Георгійовича — містять лише ініціали, а не повні ім’я та по батькові.

В іншому ж зразку цього документа всі дані подані правильно.

Це стало причиною оголошення перерви на засіданні, яке відбулося вчора, 22 грудня, для запрошення до суду й допиту членів ТВК.

Проте сьогодні, 23 грудня, ці свідки не з’явилися. Як повідомив головуючий суддя Олег Анісімов, їх сповістили про явку на засідання телефонограмою.

Відтак сторони перейшли до розгляду наступного клопотання. Тетяна Шепелько як представниця третьої сторони, депутатка Чернівецької міської ради, заявила про відвід судді.

Своє клопотання вона аргументувала тим, що у соцмережах оприлюднили фото, на якому суддя Олег Анісімов в одному з розважальних закладів міста стоїть поряд з Андрієм Брязкалом, який був кандидатом у депутати міської ради від «Команди Михайлішина» та колишнім однопартійцем позивачки в цій справі Аліни Олевич у фракції «Самопоміч» міськради минулого скликання.

На фото: Андрій Брязкало (крайній справа) та Олег Анісімов (поруч із ним). Фото з соцмереж

Своєю чергою представник позивачки адвокат Анатолій Попов назвав це, як і клопотання про допит членів ТВК, затягуванням процесу. За його словами, одне фото, розміщене в соцмережах, не може бути доводом у справі, а тим паче причиною для відводу судді у цій справі.

Адвокат звинуватив опонентів у тому, що вони свідомо затягують процес щодо вирішення суспільно важливого питання.

Суддя Анісімов надав свої роз’яснення щодо фотографії. З його слів, її зробили близько 5 років тому в одному із закладів міста. Він знайомий з Андрієм Брязкалом, але близько не спілкується, не бачив його вже тривалий час.

«Якщо хтось думає, що розгляд цієї справи є великою насолодою, він помиляється. Але в цьому полягає моя робота. Мене на розгляд цієї справи обрав комп’ютер (за допомогою автоматизованої програми розподілу справ – авт.), і я не відчуваю, що в мене є упередженість під час її розгляду. Знаю багато кого в нашому місті, знайомий особисто й поза судом з багатьма представниками усіх сторін цього спору. Зараз поза роботою я навіть вимикаю телефон, аби не спілкуватися ні з ким, хто може бути учасником справи та намагався би впливати на рішення, які я ухвалюю» — заявив Олег Анісімов.

Так, суддя не задовольнив клопотання Тетяни Шепелько. Він не оголосив самовідвід у цій справі та продовжив засідання.

Опісля суд отримав ще одне клопотання від міського голови Романа Клічука. Новобраний мер звернувся з проханням призначити його учасником судового спору як представника третьої сторони, адже рішення суду безпосередньо впливає на його роботу в міській раді.

Суддя задовольнив клопотання міського голови. Судове засідання продовжать у понеділок, 28 грудня.

Коментарі