Новини

Затвердили склад депутатських комісій та виділили гроші КП Чернівців: що розглядали на другому засіданні сесії міськради

Депутати нового скликання вдруге зібралися на сесію та розглянули п’ять питань порядку денного.

Сьогодні, 22 грудня, депутати зібралися на друге засідання першої сесії Чернівецької міської ради нового скликання. Місцеві обранці розглянули п’ять питань порядку денного.

Перші три стосувалися створення постійних комісій при міській раді, формування їхнього складу та призначення голів.

Так, Комісію з питань законности, прав і свобод людини, регламенту, депутатської діяльности, етики та запобігання корупції очолила представниця фракції «Пропозиція» Тетяна Шепелько.

Комісію з питань бюджету і фінансів уже не вперше очолює представник «Європейської солідарності» Василь Максимюк.

Очільником Комісії з питань економіки, підприємництва, інвестицій та туризму став представник «Єдиної альтернативи» Руслан Білоскурський.

Комісією з питань земельних відносин, архітектури та будівництва очолить депутат від «Слуги народу» Олексій Просяний.

Головою Комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього середовища став Сергій Гринюк, депутат «Єдиної альтернативи».

А Комісію з питань гуманітарної політики очолить колишній міський голова, нині лідер фракції «Пропозиція» в міській раді Олексій Каспрук.

Опісля формування комісії депутати проголосували за приєднання Чорнівської та Коровійської сільських рад до Чернівецької міської ради. За пропозицією депутата від «Єдиної альтернативи» Тараса Прокопа під час сесії визначилися з чіткими датами початку та завершення процесу реорганізації цих органів та остаточного приєднання цих сіл до міста.

Згідно з проголосованою правкою, цей процес триватиме з 10 лютого до 27 травня наступного року.

Останнім питанням у порядку денному сьогоднішнього засідання були зміни до цьогорічного бюджету. А саме виділення коштів трьом комунальним підприємствам, які традиційно потребують фінансової допомоги від міської ради: «Чернівціводоканал», «Чернівцітеплокомуненерго» та міжнародний аеропорт «Чернівці» імені Леоніда Каденюка.

Загалом на три ці підприємства міська рада перерозподілила 19 127 500 гривень:

МКП «Чернівцітеплокомуненерго» — 10 316 900 грн;

КП «Чернівціводоканал» — 6 683 800 грн;

КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» імені Леоніда Каденюка» – 2 126 800 грн.

Наступне пленарне засідання першої сесії відбудеться завтра, 23 грудня. На ньому розглядатимуть міський бюджет на наступний рік.

 

Коментарі