Новини

Уряд затвердив нову Державну програму щодо підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні

Мета документа — зменшити рівень смертности внаслідок ДТП.

В Україні затвердили нову Державну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2023 року. Це сталося сьогодні, 21 грудня, на засіданні уряду.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Документ розробили на основі вже схваленої Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні до 2024 року. Головна її мета – знизити рівень смертности внаслідок ДТП. Для цього порівнюють статистику попередніх років та хочуть зменшити показники: проти 2019 року — на 30% до 2024-го, а також на 50% — до 2030. 

Як повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій, такі дії повинні вберегти понад тисячу людських життів.

«Нещодавно Уряд схвалив нову Стратегію безпеки руху до 2024 року, а сьогодні – відповідну Державну програму, яка була розроблена на її основі. Тому у наступному і подальших роках ми продовжимо розбудовувати сучасну інфраструктуру безпеки. Це сучасні кільцеві розв’язки та безпечні пішохідні переходи, майданчики для відпочинку водіїв, демпферні системи і фантоми, автоматичні комплекси «Зважування у русі», камери автофіксації порушень ПДР та інші важливі заходи. Вдячний Уряду за схвалене рішення», — сказав Владислав Криклій.

На що спрямована Державна програма безпеки

Документ має декілька цілей, зокрема:

— зниження рівня смертности внаслідок ДТП та ступеня тяжкости їхніх наслідків для учасників дорожнього руху;

— зменшення соціально-економічних втрат від травматизму внаслідок ДТП;

— підвищення рівня дотримання правил дорожнього руху його учасниками.

Як зазначають у повідомленні, 2021 року на реалізацію програми передбачили 2,4 млрд грн. За ці гроші повинні побудувати нові розв’язки кільцевого типу та освітлені пішохідні переходи зі світлофорами на вимогу, влаштувати нові демпферні системи, майданчики для зупинки і зважування, розширити систему автофотовідеофіксації тощо.

Коментарі