Новини

Компанія Apple по всьому світу тимчасово закрила свої магазини. Чому це сталося

Магазини закрили на деякий час через епідемічну ситуацію, а також через те, що співробітникам однієї з фабрик скоротили зарплати.

Фото Trac Vu, unsplash.com

Компанія Apple тимчасово закрила близько сотні своїх магазинів. Зокрема це сталося у Каліфорнії та деяких інших штатах, Мексиці, Бразилії та Великій Британії. Про це повідомляє The Verge.

Йдеться про близько 100 магазинів разом із тими, які вже закрили в Німеччині та Нідерландах. Зазначають, що загалом це становить майже пʼяту частину від усіх магазинів Apple.

«У звʼязку з поточними умовами поширення COVID-19 на деяких територіях, які ми обслуговуємо, ми тимчасово закриваємо магазини в цих районах», — пояснили причину в Apple.

Варто також зазначити, що індійська фабрика з виробництва iPhone тимчасово не отримуватиме замовлень від Apple. Причина — співробітникам фабрики, що у місті Нарасапурі, неправомірно скоротили зарплати. Про це повідомляє Bloomberg.

В Apple провели своє розслідування і виявили, що Wistron не запровадив контроль за кількістю відпрацьованих годин, тому й виникли затримки з оплатою праці.

«Wistron вжив дисциплінарні кроки та змінює структуру свого відділу кадрів та бухгалтерії в Нарасапурі. Ми оголосили для Wistron випробувальний термін, і вони не отримуватимуть нових замовлень від Apple, поки не завершать коригувальні дії. Співробітники Apple і міжнародні аудитори стежитимуть за прогресом», — ідеться у повідомленні Apple.

Нагадаємо, у липні видання Forbes оприлюднило рейтинг 100 найдорожчих брендів 2020 року. Перше місце вже вдесяте поспіль посіла компанія Apple, яка коштує понад 241 мільярд доларів.

Раніше ми також писали про те, що тринадцять компаній об’єдналися проти Аpple. Розробники звинуватили їх в антиконкурентній поведінці та зловживання монопольним становищем.

 

Коментарі