Новини

ЄБРР дасть Україні майже пів мільярда євро кредиту на ремонт і будівництво двох доріг

Гроші виділять у межах проєкту «Розвиток транс’європейської транспортної мережі.

Фото MIKHAIL VASILYEV, unsplash.com

Міністр інфраструктури Владислав Криклій підписав угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) про надання 450 млн євро кредиту на капремонт траси Київ — Одеса та будівництво північного обходу Львова.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

Гроші виділять у межах проєкту «Розвиток транс’європейської транспортної мережі (Україна — дорожні коридори)». Криклій зазначив, що кредит стане додатковим джерелом фінансування ремонту доріг в Україні в межах програми «Велике будівництво».

«Реалізація цього проєкту дозволить не лише покращити стан автошляхів за маршрутами міжнародних транспортних коридорів, а й підвищити безпеку дорожнього руху на дорогах, що сполучають Україну з ЄС та Київ із Чорним морем», — сказав міністр.

У Мінінфраструктури зазначають, що загалом на проєкт «Розвиток транс’європейської транспортної мережі» витратять 900 млн євро. Окрім цього кредиту, ще 450 млн євро позики надасть Європейський інвестиційний банк.

Проєкт передбачає капітальний ремонт 5 ділянок автошляху М-05 Київ — Одеса в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях, а також будівництво північного обходу Львова.

Коментарі