Новини

У Чернівцях встановили пам’ятку Едуарду фон Фішеру

Це цікава принада не лише для гостей міста, а й для чернівчан, які зможуть дізнатися про австрійського військового діяча, що народився на Буковині.

Фото Діани Кермач

У Чернівцях на вулиці Головній, 35 встановили пам’ятку австрійському військовому діячу, який народився на Буковині, Едуарду фон Фішеру.

Як розповів «Шпальті» автор проєкту Руслан Рудейчук, це цікаво не лише для гостей міста, а й для чернівчан.

«Пам’ятку встановили минулого тижня. Я автор дизайну, концепту. А створювали статуетку Едуарда фон Фішера у Дніпрі. У Чернівцях мало таких пам’яток, приурочених видатним буковинцям, які народилися чи жили у Чернівцях. У Львові, наприклад, із кожної лампи роблять культ, а у нас такого немає», — розповідає Руслан Рудейчук.

Фото Діани Кермач

Він додає, що спочатку з різних джерел дізналися відомості про Фішера: де народився, що робив і чому він важливий для Чернівців. Відтак з’явилася ідея зробити міністатуетку Едуарда фон  Фішера.

«Також створюємо сайт, де розміщуватиметься інформація про Фішера. Біля статуетки буде плита з QR-кодом, завдяки якому можна буде зайти на сайт. Пам’ятку встановили на вулиці, аби будь-хто зміг її побачити», — зауважив автор проєкту.

Руслан Рудейчук також зазначив, що на сайті будуть періодично оновлювати інформацію, якщо знаходитимуть нові дані про Едуарда фон Фішера.

 

Коментарі