Новини

Перегляд серіалів у гіршій якості може допомогти врятувати планету — вчені

Якщо людина буде переглядати фільм у стандартній якості, це допоможе зменшити викиди вуглецю. 

Фото Jerald Skuta, unsplash.com

Якщо ви будете дивитися серіал у звичайній якості, то можете допомогти зменшити вуглецевий слід. Такі висновки зробили  вчені з Королівського товариства Британії, передає BBC.

У звіті дослідників йдеться, що стримінг відео у HD-якості на телефоні сприяє у 8 разів більшим викидам, ніж перегляд зі стандартною роздільною здатністю (SD). А якщо дивитесь з телефона, можете навіть не помітити різниці. 

До того ж, зазначають, що викиди цифрових технологій становлять від 1,4% до 5,9% від загального обсягу викидів у світі.

Також варто вимикати будь-яке супровідне відео при прослуховуванні музики, якщо людина не дивиться кліп.

«Існує багато шляхів до нульового значення (викидів вуглецю. – Ред.), але цифрові технології відіграють центральну роль», — коментує провідний автор звіту професор Енді Гоппер з Кембриджського університету.

Як ще можна заощадити енергію

У звіті також пропонують довше користуватися гаджетами, адже якщо ви будете користуватися телефоном чотири роки замість двох, внесок у викиди значно зменшується. Тому придбання вживаного гаджета або спільне використання обладнання також зменшує викиди.

Ще один спосіб: переміщення даних із домашнього або робочого комп’ютера у хмарне сховище

«Чесно кажучи, цифрові технології — це невелика частка ваших викидів у порівнянні зі, скажімо, авіаперельотами навіть раз на рік — але будь-яка економія СО2 важлива», — сказала співавторка доповіді, професорка Корінн Ле Квер з Університету Східної Англії.

Раніше ми писали про те, що 9 жовтня компанія Star Media оголосила, що успішно завершила зйомки київського блоку повнометражного художнього фільму «Я,”Побєда” і Берлін», знятого за однойменною повістю українського музиканта Кузьми Скрябіна.

Коментарі