Репортаж

«Йде сніг, а ми катаємося». У Чернівцях запрацювала ковзанка просто неба. Фоторепортаж

Ковзанка працює без вихідних з 10 ранку до 22 вечора. Кататися просто неба можна і коли сонячна погода, і коли падає сніг. Скоро тут встановлять ялинку і новорічний декор. 

З 1 грудня у Чернівцях запрацювала ковзанка у «Льодовому майданчику» на Головній, 100А, що біля стадіону «Буковина».

Вперше за роки існування спорткомплексу ковзанка запрацювала просто неба.

Ще весною з «Льодового майданчика» зняли купол, а всередині провели ремонтні роботи. Власник спорткомплексу Павло Польовий каже, все для того, аби комплекс працював цілий рік, а не сезонно.

«Ми залили труби в бетон, і тепер на цій площі можна кататися на роликах. Її можна застелити якимось синтитичним, штучним покриттям і експлуатувати не тільки чотири місяці зими, а й інших вісім місяців: влітку та в міжсезоння. Окрім цього, ми демонтували купол майданчика, який за всі ці роки допоміг, але водночас вичерпав себе, і його зовнішній вигляд і функціональність погіршилися за останні роки»,— розповів підприємець.

Літом «Льодовий» вже працював як міні-футбольне поле. А з першого дня зими тут запрацювала традиційна ковзанка.

Льодове поле має площу близько 800 квадратних метрів. Ковзанка просто неба працює без вихідних з 10 години ранку до 22 вечора. Година катання коштує 50 гривень. Відвідувачі можуть кататися зі своїми ковзанками або ж орендувати їх тут за 50 гривень. Розміри ковзанів є від 25 до 47.

«Розраховано на те, що практично немає якихось вікових обмежень. Вже з двох років дитина може за ручку з батьками ходити на ковзанах і готуватися до того, що наступного року вона тут зможе кататися», — розповідає Павло.

Відвідати ковзанку можуть навіть ті, хто не вміє кататися. Для цього тут працюють інструктори. Якщо інструктор вільний – людина може найняти його і вчитися кататися з ним.

«Краще ж, звісно, наперед записатися на заняття з інструктором. Він вас навчить і правильно взувати ковзани, і встати на лід, і триматися за бортики. За декілька таких занять ви будете повноцінно кататися», — пояснює Павло.

Для катання з маленькими дітьми тут є допоміжні «пінгвінчики». Діти віком до 6 років катаються безкоштовно.

Платять за ковзанку тільки батьки, якщо супроводжують дитину. Поруч працює крите кафе.

У понеділок у «Льодовому» діють знижки для студентів. А у четвер друга година катання оплачується тільки на 50%. Для іменинників катання безкоштовне, а для відвідувачів великими компаніями роблять знижки. Найбільше відвідувачів на ковзанці у вихідні, особливо вечорами. Молодь каже, про такий формат ковзанки у Чернівцях мріяли давно.

«Завжди коли дивилися новорічні фільми там були такі ковзанки: гарні бортики, класне освітлення, сніг падає, а ми катаємось… Це значно атмосферніше, ніж кататися у приміщенні. Це чудове місце для проведення вихідного з друзями і навіть романтичних побачень», — розповідає відвідувачка Аня Ковальчук.

При «Льодовому майданчику» працює також школа фігурного катання, куди охочі можуть записатися. Фігуристи мають можливість тренуватися на цій ковзанці.

Лід чистять щогодини. Завдяки потужній системі охолодження він не «боїться» опадів і сонячної погоди. Кататися у зимовий час можна безпечно будь-коли.

Зараз ковзанку оформили вечірнім світлом. Незабаром тут встановлять новорічну ялинку та святковий декор. Власник каже, наступного року будуть встановлювати тут різноманітні фотозони і цікаве освітлення.

Працюватися ковзанка буде до березня. Тоді її демонтують і на цьому місці знову встановлять поле для гри у футбол.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі