Репортаж

У Чернівцях відкрили оновлений Центр соціально-психологічної допомоги

В оновленому центрі планують розширити спектр послуг для осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Сьогодні, 27 листопада, у Садгорі відкрили оновлений Чернівецький обласний центр соціально-психологічної допомоги. Святкову стрічку перерізала заступниця міністра соціальної політики України Ольга Ревук, яка приїхала до Буковини з робочим візитом.

«Я розумію, що той центр соціальної допомоги за старою адресою був досить незручним, дуже маленьким. Приємно, що ви не зупинялися та, попри певні перешкоди, таки відкрили цей центр соціально-психологічної допомоги. Мені дуже приємно це бачити. Хотіла би побажати іншим областям так само рухатися вперед у цьому напрямку», – зазначила заступниця міністра.

Ольга Ревук також розповіла, що на Буковині відкрили і притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Місце розташування та адресу, зі зрозумілих причин, не розголошують.

Заступниця міністра зауважила, що наступного року Міністерство соціальної політики України планує відкрити 180 таких центрів допомоги. Звичайно, за умови наявности фінансування.

Директор Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги Анатолій Хомік розповів, що тут планують розширити спектр послуг для осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах.

«Ми нарешті отримали те, чого так хотіли і просили. Зараз завдяки цьому приміщенню і новим умовам ми зможемо кваліфікованіше і краще надавати нові послуги водночас із тими, які надавали раніше», – зауважив Анатолій Хомік.

Заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак зазначила, що попри виклик реформи децентралізації та пандемію коронавірусу, відкриття оновленого центру соціально-психологічної допомоги продемонструє буковинцям, що влада відчуває відповідальність за жителів краю, особливо за тих, які опинилися у складних життєвих обставинах та потребують підтримки.

Аби потрапити у притулок чи центр соціально-психологічної допомоги, особи, які постраждали від домашнього насильства, можуть звертатися до поліції або соцслужб, які вже видають направлення до притулку.

Також можна зателефонувати на «гарячу ліню» 0-663-666-381, яка діє у Чернівецькій області .

Фото Ліліани Іонашку

 

Коментарі