Новини

МОЗ оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» зон. Які держави не рекомендують відвідувати

До «червоної» зони ввійшли 38 країн.

Фото Shutterstock.com

Міністерство охорони здоров’я оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» зон. Його оприлюднило відомство 27 листопада.  

Цей список формують за показниками поширення COVID-19. Наразі показник хворих на COVID-19 в Україні становить 451,8 особи на 100 тисяч населення.

До «червоної» зони ввійшли країни із захворюваністю на 100 тис. населення за останні 14 днів вищою, ніж в Україні.

Так, станом на 27 листопада це 38 країн, серед яких Польща, Чорногорія, Люксембург, Грузія, Сербія, Австрія, Словенія, Литва, Португалія, Швейцарія, Італія, США, Угорщина, Болгарія, Чехія, Румунія, Боснія і Герцеговина, Франція та інші.

А у списку «зелених»: Велика Британія, Нідерланди, Іспанія, Бельгія, Словаччина, Мальта, Кіпр, Молдова, Албанія, Греція, Німеччина, Естонія, Латвія, Данія, Білорусь, Мальдіви, ОАЕ, Норвегія, Ізраїль, Туреччина, Фінляндія, Домініканська Республіка, Китай та інші.

На що впливає цей поділ

Після прибуття з країн «червоної» зони вимагають самоізоляцію. При цьому треба використовувати застосунок «Дій вдома». Однак якщо людина отримує негативний ПЛР-тест, вона може достроково припинити ізоляцію.

Нагадаємо, 26 листопада на Буковині виявили 526 нових випадків COVID-19. В Україні — 16 218. Це найбільші показники по країні та області від початку пандемії.

Також нещодавно Україна підписала угоду про безвізовий режим ще з однією державою. Це Сент-Вінсент і Гренадіни.

 

Коментарі