Новини

У Чернівцях заборонять продаж алкоголю у нічний час. Коли почнуть діяти обмеження

У місті обмежать продаж алкоголю з 22:00 до 8:00. Про це та інші рішення, які ухвалили депутати на сесії міськради, читайте у матеріалі.

Фото Marshal Quast, unsplash.com

У Чернівцях обмежать продаж алкоголю у нічний час. Таке рішення ухвалили депутати на сесії міської ради сьогодні, 18 листопада.

За цей проєкт проголосували 22 обранці. Обмеження почнуть діяти через три місяці, тобто у лютому 2021 року.

Зокрема обмежать продаж алкоголю з 22:00 до 8:00 на території Чернівців. При цьому в цей час закладам харчування дозволяють продавати алкогольні напої.

Про інші рішення міської ради

Зазначимо, що також під час сесії не припинили повноваження депутата від фракції «Батьківщина» Юрія Буреги — свої голоси віддали лише 9 обранців. До речі, рішення винесли на голосування тому, що посадовець не може одночасно бути депутатом міської ради та заступником міського голови. 

Також проголосували за те, аби на ділянці навколо центрального корпусу ЧНУ створили пішохідну зону. Оскільки були випадки, коли траплялися ДТП — наприклад, нещодавно автівка знесла ворота університету.

За це рішення проголосували 32 депутати. Проте чи можливо реалізувати таку пропозицію, повинні ще з’ясувати у комісії з безпеки руху. 

Зауважимо, що цю пропозицію висловив депутат Андрій Романчишин

«Пропоную дати протокольне доручення комісії з безпеки руху розглянути питання щодо створення пішохідної зони на вулиці Університетській поблизу центрального корпусу університету»,  — сказав Андрій Романчишин.

До речі, цю пропозицію також підтримав і депутат Андрій Брязкало. До того ж, він запропонував встановити захисні стовпчики. Вони мали б захищати територію ЧНУ від заїзду автомобілів до воріт.

 

Коментарі