Новини

Фотографію двох вітряків у Чернівецькому музеї просто неба визнали однією з кращих на міжнародному конкурсі

Її зробив чернівчанин Тарас Піц.

Джерело: Вікі любить пам’ятки, wlm.org.ua

У рамках української частини міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» світлину двох вітряків у Чернівецькому музеї просто неба визнали однією з найкращих — спеціальна номінація «Млини». 

Про це повідомили на сторінці фотоконкурсу.

Зазначають, що цю спецномінацію започаткували 2019 року. У ній беруть участь фотографії вітряних, водяних, парових та інших млинів будь-якої міри збережености — від активних до напівзруйнованих. Також немає значення, є у них статус пам’ятки чи ні. 

Отож, третє місце посіла фотографія вітряків у Чернівецькому музеї просто неба у вечірній час, фотограф — Тарас Піц

Зазначають, що на 1 місці — світлина водяного млина у Беньківцях на Прикарпатті. 2 місце поділили три фотографії: млина у Сатанові (Хмельницька область), вітряк у Лутаві (Чернігівщина) та вітряк у Пустовітах Київської области. 

3 місце — чотири світлини, серед яких: два вітряки у Чернівецькому музеї просто неба, підсвічені у вечірній час, водяний млин у Буцькому каньйоні на р. Гірський Тікич, інтер’єр вітряного млина та вид на вітряк у Пустовітах.

Імена всіх переможців спецномінації та коментарі журі й організаторів конкурсу можна прочитати за посиланням.

Зазначають, що 2020 року у конкурсі в рамках цієї спецномінації взяли участь 60 учасників, що завантажили 851 фотографію 184 млинів. А цьогоріч — 79 учасників. Вони завантажили 1157 фотографій 237 млинів.

Коментарі