Афіша, Новини

Нову книгу поезій Пауля Целана та ще одне видання про поета презентують онлайн. Де подивитися трансляцію

Також 14 листопада у записах на вінілових платівках можна буде послухати музику, яка відіграла роль у житті Пауля Целана.

12 листопада о 15:00 відбудеться онлайн-презентація книги поезій Пауля Целана «Затьмарено та вірші з тематичного кола «Затьмарено», а також праці Ізраеля Халфена «Пауль Целан. Біографія юності поета». Зазначають, що перша книга завершує повне десятитомне видання творів Пауля Целана, які переклав Петро Рихло. 

Про це мовиться на сторінці «Видавництва 21» у фейсбуку.

Зокрема повідомляють, що під час презентації будуть говорити про всі видання, пов’язані з Паулем Целаном. Мають на увазі книги, що вийшли у «Видавництві 21». Захід буде модерувати Інга Кейван, також буде присутній Петро Рихло. Транслюватиме захід «Видавництво 21» на своїй сторінці у фейсбуку.

«Книга Ізраеля Халфена «Пауль Целан. Біографія юності поета» вийшла у жовтні. Це перше українське видання (німецькою праця побачила світ 1979 року у видавництві «Insel Verlag»). Її автор, ізраїльський лікар родом із Буковини, Ізраель Халфен працював над нею від 1971 року. Це, власне, перша біографія Пауля Целана, яка охоплює близько 25 років життя поета і є, за словами Петра Рихла, «надійним джерелом біографічних свідчень про поета, зразком наукової сумлінності та історичної достовірності», — повідомляють організатори.

Послухати музику в світі Пауля Целана на вінілових платівках

«Видавництво 21» також повідомляє, що 14 листопада о 16:00 у Муніципальній бібліотеці імені Анатолія Добрянського (вулиця Українська, 22) відбудеться камерний ретро-захід «Пісні потойбіч людей. Целан і музика». Петро Рихло розповість про музику, яка відіграла важливу роль у житті Пауля Целана. Так, її можна буде послухати у записах на вінілових платівках із колекції Анатолія Добрянського. Зважаючи на карантинні обмеження, нагадують, що дозволена кількість присутніх до 12 осіб.

 

Коментарі